text  Lovisa Ahlsved Tidén
bild  Mathias Grate

10 MAJ 2021

Att brinna utan att brinna ut

Brinna är en utbildning i ideellt ledarskap som riktar sig till de som har en cirkel eller annat samarbete med Folkuniversitetet. Lisa Moraeus är en fristående utbildare och håller i kursen.

Att ge utbildningen Brinna är ett av mina roligaste och mest meningsfulla uppdrag berättar Lisa som har utbildat inom ideellt engagemang och ledarskap i mer än tio år.

Kunskap om de särskilda förutsättningarna som präglar den ideella sektorn är viktigt.

– Det behövs för att kunna leda, men också för att hålla sitt eget engagemang brinnande och att brinna utan att brinna ut.

citat

Jag har lärt mig mer om vad jag är bra på och vad jag kan förbättra.

Joel Tomelius är en deltagare från höstens kurs och ordförande för Juristjouren Lund som drivs av juriststudenter och erbjuder allmänheten kostnadsfri juridisk information. Han gick kursen för att få verktyg att analysera och utveckla sitt ideella ledarskap.

–  Jag har lärt mig mer om vad jag är bra på och vad jag kan förbättra, vilka behov som medlemmarna i en ideell förening kan ha och hur jag kan arbeta för att uppfylla dessa behov.  

Liknande läsning

Spirande intresse

Ibland är det bäst att hitta kunskapen tillsammans. Genom projektet Bruka Jorden hittade Joy Toivonen fler personer hon kan dela sin odlingsglädje med.

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.