text  Klara Johansson
bild  Istock, Ronny Barthel

10 SEPTEMBER 2020

Dags för nytt jobb?

Charlotte Hågård är karriär- och linkedin-expert med lång erfarenhet. Hon startade på 90-talet Sveriges första karriärrådgivningsföretag.

Carlotte har även skrivit ett antal böcker och är en uppskattad föreläsare och kursledare på Folkuniversitetet i Stockholm.

– Det är en väldigt varierad grupp som kommer till föreläsningarna men gemensamt för alla är att de vill göra något nytt. En del är arbetssökande, men det finns också chefer och företagare som vill få hjälp och inspiration att ta nästa steg.

Charlotte Hågård arbetar med frågor inom arbetsliv, jobbs­ökande, personlig marknadsföring och karriärförändring. I höst håller hon kurserna

Bli en stjärna på Linkedin och Bli en framgångsrik jobb­sökare. Båda är på distans, och det finns möjlighet att både följa en onlineutbildning och att delta på lektioner med Charlotte.

– Det är viktigt att man jobbar med sin egen utveckling och tar hjälp när man känner att man sitter fast, säger hon. 

charlotte hågård

Charlotte Hågård, karriär- och linkedin-expert.

4 tips från experten

  1. Bygg ditt nätverk. Även om du sitter mycket vid datorn så behöver du arbeta aktivt med att utveckla ditt kontakt­nät, för det är ofta där du får höra om lediga jobb.
  2. Jobba fram en bra Linkedin­profil. Den ska vara sökordsoptimerad och proffsig.
  3. Gör en självinventering. Se till att du har koll på dina kompetenser och erfarenheter så att du kan sälja dig själv på ett bra sätt.
  4. Ha ett entydigt fokus på vad det är för jobb du vill söka. Ju tydligare du är desto lättare att marknadsföra dig och att få hjälp.

 

Liknande läsning

Praktik ger rätta kunskaperna

Utbildningen till läke- och livsmedelstekniker ska möta behoven på arbetsmarknaden. Lisa Miltorp och Safa Dhaouadi gör just nu praktik på två företag i Malmö – och de stortrivs.

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.