text  Gunnar Forsman

22 FEBRUARI 2021

De vill minska den digitala klyftan

Många av våra dagliga digitala handpåläggningar upplevs som självklara – men inte för alla. Projektet ”Dela glädje” på Folkuniversitetet i Sundsvall vill ändra på det.

 

Målet med projektet är att öka den digitala kunskapen hos äldre och samtidigt skapa en mötesplats för lärande. På så vis hoppas man kunna bidra till att bryta ensamheten och göra det digitala utanförskapet mindre kännbart.

Projektet startade i oktober 2020 och har fram till sista december erbjudit 5 träffar i veckan. Projektledare Christian Hansson berättar att det finns förhoppningar om en fortsättning men att de inväntar beslut kring finansieringen. Träffarna har varit coronaanpassade och närvarande har varit it-lärarna Kristiina Oikari, Ove Renberg och Hanna Skoog. De har hjälpt till med hur man använder smartphone, dator och surfplatta. Utöver träffarna har det även förekommit digitala föreläsningar och hembesök.  

Liknande läsning

Digital bokcirkel gav nya kontakter

Jenny Erikssons bokcirkel ledde till såväl intressanta samtal som ett socialt sammanhang. Hon startade cirkeln i förra året, tillsammans med Frida Stål på Folkuniversitetet.

Möt Melody Farshin

Melody Farshin vill få oss att skratta och tänka på samma gång. Inte minst om fördomar. Du minns ett skämt bättre än ett argument, säger Melody, just nu aktuell som författare och ståupp-komiker.

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.