läs också:
Annica Ollerstam

För ett sunt arbetsliv

29 november, 2021
På kursen till diplomerad HR-koordinator tar deltagarna steget till att vara med och påverka måendet på arbetsplatsen.
29 november, 2021

Annica håller utbildningen Diplomerad HR-koordinatorsutbildning och kursen Medvetet självledarskap hos Folkuniversitetet. Till Diplomerad HR-koordinator söker sig många som arbetar inom löneadministration men vill gå vidare och utveckla människor och bidra till en välmående arbetsplats. 

– HR blir nästa steg som öppnar upp för att vara med och leda organisationen, säger Annica. Att utbildningen ger diplomering är en extra styrka och många går ut och får nytt jobb direkt. 

Jenny Fornlund är en av dem. Hon blev diplomerad HR-koordinator i mitten av oktober. Under utbildningen fick hon jobbet som konsultchef på Pharma Relations, ett företag som förmedlar

Jenny Fornlund
Jenny Fornlund har hittat en arbetsplats som delar hennes värderingar.

– Jag jobbade som säljare men har ett intresse av organisationer och arbetsmiljö. Jag ville arbeta mer mot människor.  

Jenny blev positivt överraskad över kvaliteten på utbildningen. Deltagarna får en bred översikt över HR och lär sig var de hittar mer information. Jenny kunde applicera innehållet kring rekrytering, arbetsmiljö och svåra samtal direkt i jobbet. 

– Det som intresserar mig är de mjuka värdena. Att skapa och bibehålla trivsel. Att behålla människor på företaget.  

Hon är stolt över att Pharma Relations har fått utmärkelsen Great place to work”.  

– Jag har lyckats hitta ett företag som delar mina värderingar. Jag lever mina värderingar varje dag och det tar jag med mig vidare i karriären.  

Annica Ollerstams leder även kursen Medvetet självledarskap som handlar om att hitta en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Flera av deltagarna har någon form av utmattning bakom sig. Andra har insett att de är på helt fel plats i livet. Alla har aktivt valt att investera i sig själva och påbörja ett förändringsarbete. 

– Det avgörande är viljan, säger Annica. Det kan vara utmanande att få syn på sig själv; det kan göra ont.  

Under kursen får deltagarna i uppgift att inventera krav och resurser, kompetenser och värderingar. Sedan lär Annica ut olika mentala verktyg för att hantera stress och kommunikation.  

– Det är inte ett metaperspektiv. Vi går ner och anammar och tillämpar. När det blir konkret kan vi tillämpa det på riktigt. 

Annica arbetar mycket i början av kursen med att sätta intentionerna och bygga tillit i gruppen.  

– Det skapar ramarna för att alla ska känna öppenhet inför den mentala resa som väntar dem.  

Arbetslivet förändras ständigt. Annica ser hur vi inte är så styrda av anställningen längre. Man kan jobba deltid och kombinera tjänster och timmar i gig-ekonomin. Men då är det viktigt hur man paketerar sig.  

– Det krävs konstant anställningsbarhet; att man hela tiden utför omvärldsbevakning kring sina egna kompetenser.    

Bild i topp: Annica Ollerstam

liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.