text  Gunnar Forsman
bild  Sofia Möller Skog

12 FEBRUARI 2020

Handla Nu! för hållbar omställning

Folkuniversitetet i Dalarna satsar på att synliggöra vad personliga val betyder för miljö, klimat och hållbar omställning.

 

Projektidén föddes efter en klimatföreläsning med meteorolog Pär Holmgren i Särna. Efteråt ville besökarna veta mer om hur de kan leva mer hållbart. Samma fråga väcktes hos en samarbetspartner i Älvdalen vilket resulterade i att utvecklingsmedel söktes från Region Dalarna.

citat

Det är viktigt ur jämlikhets- och demokratisynpunkt att alla ska kunna vara med.

– Projektmedlen gör att vi kan ge kostnadsfria föreläsningar, studiecirklar och workshops, berättar projektledare Sofia Möller Skog. Det är viktigt ur jämlikhets- och demokratisynpunkt att alla ska kunna vara med, oavsett betalningsförmåga. Vi vill samtidigt visa att det kan vara lustfyllt att bidra till hållbar utveckling – för vi mår bra av gemenskapen.
Deltagarna i studiecirklarna är 36–81 år. Särna och Älvdalen är pilotorter. Nästa satsning är föreläsningarna tillsammans med Centrum för klinisk forskning i Falun där Johan Kuylenstierna, utsedd till Sveriges miljömäktigaste person, kommer att inleda.

Liknande läsning

Digital bokcirkel gav nya kontakter

Jenny Erikssons bokcirkel ledde till såväl intressanta samtal som ett socialt sammanhang. Hon startade cirkeln i förra året, tillsammans med Frida Stål på Folkuniversitetet.

Möt Melody Farshin

Melody Farshin vill få oss att skratta och tänka på samma gång. Inte minst om fördomar. Du minns ett skämt bättre än ett argument, säger Melody, just nu aktuell som författare och ståupp-komiker.

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.