text  Annika Wigö

16 SEP 2019

Högskolestudion en satsning på framtiden

Folkuniversitetet har i samarbete med Högskolan i Gävle byggt upp en helt ny inspelnings­studio vid högskolebiblioteket.

Studion är fylld med utrustning så att studenter och personal ska kunna göra podcast, tutorials, vlogga eller spela in föreläsningar. Studion ska också fungera till musik, ljudredigering och filmeditering.

– Den här studion är en satsning för framtiden. Allt mer sker på sociala medier, du kan till exempel dela dina idéer i en podcast eller lära ut något via Youtube.

Det säger Emrah Celik, utbildningsledare på Folkuniversitetet i Gävle, en av de drivande bakom projektet.

Under våren fick delar av personalen på högskolan utbildning i studioteknik. Tanken är att de ska förmedla vidare sina kunskaper till studenter och annan personal. I november startade den första studiecirkel i studion. Emrah Celik höll en introduktion med studenterna som kommer att podda om studentlivet och vad som händer i Gävle. Deras podcast kommer att heta ”Enligt oss” och riktar sig till studenter som redan finns i Gävle eller som överväger Gävle som studieort.

Liknande läsning

Mats Jonsson

Mats Jonsson skildrar sitt liv i serieform, i sju böcker hittills. Av bara farten skildrar han också samtidens heta frågor – som staden kontra landsbygden. Även tidlösa frågor väcks, om ursprung och rotlöshet. Det självupplevda blir det allmängiltiga.

Kulturministern mötte teaterelever

Utbildningskedjan, breddad rekrytering och teaterns utmaningar och framtid. Det var bara några av samtalsämnena när kulturminister Amanda Lind mötte personal och elever på Skara Skolscen.

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.