text  Klara Johansson

05 MAJ 2020

Nyöppnat kontor i Söderhamn

Söderhamn på östkusten är känt för sitt aktiva föreningsliv och den vackra skärgården. I ett gammalt godsmagasin vid Söderhamnsån ligger Folkuniversitetets nyaste kontor.

Platsansvarig Anna Idell har själv bott i staden sedan tonåren.

– Folkuniversitetet har en bred verksamhet som tilltalar många olika grupper. Jag har mött väldigt mycket glädje från människor med olika bakgrunder och behov som tycker att det är en stor tillgång att Folkuniversitetet etablerat sig i kommunen.

När vi får en normal vardag igen ser jag fram mot att börja med vår egen integrationsgrupp, säger platsansvarig Anna Idell.

Under början av året har hon etablerat kontakt och samarbeten med föreningar och näringslivet.

– Vi kommer att producera poddar med syfte att bilda och lyfta fram samhällsaktuella ämnen. Vi är även med i Söderhamn kommuns integrationsgrupp i samverkan med andra förbund och föreningar, säger Anna Idell.

Situationen med Covid19 har såklart påverkat det dagliga arbetet, men man ser med optimism på framtiden. Man ställer om efter de förutsättningar som finns och erbjuder mycket på distans.

– När vi får en normal vardag igen ser jag fram mot att börja med vår egen integrationsgrupp, starta upp fler cirklar och köra kulturarrangemang.  

 

Liknande läsning

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm