text Gunnar Forsman
bild  Tommy Tornberg

22 FEBRUARI 2021

Populär föreläsningsserie om föräldraskap

Folkuniversitetet i Uppsala har under hösten arrangerat föreläsningsserien ”Vägen till föräldraskap”. Intresset var stort för de fem kostnadsfria onlineföreläsningarna.

Ansvarig projektledare har varit Belinda Hirvonen. Belinda jobbar som utbildningsledare på folkbildningsenheten och hon berättar att intresset för föreläsningarna har överraskat.

citat

Föreläsningen lockade över 500 deltagare.

– Det genomsnittliga deltagarantalet har legat kring 150 personer men med ett undantag, föreläsningen ”Covid-19 under graviditet och i tidig barndom”. Den föreläsningen lockade över 500 deltagare, berättar Belinda.

Den positiva responsen har berett väg för en fortsättning och till våren är föreläsningsserien tillbaka igen. Ämnen som kommer tas upp är fertilitet, förlossning och amning. Fem nya föreläsningar är bokade och 11 mars är det premiär med ”Fertilitets­medvetenhet & reproduktiv livsplanering”. 

fakta

Fertilitetsmedvetenhet och reproduktiv livsplanering

En onlineföreläsning som belyser frågor kring ålder, fruktsamhet och hur levnadsvanor kan påverka chanserna till hälsosam graviditet och friskt foster. Vilka myter finns kring fertilitet? Hur påverkar stress vår fertilitet?

Anmäl dig här

Liknande läsning

Digital bokcirkel gav nya kontakter

Jenny Erikssons bokcirkel ledde till såväl intressanta samtal som ett socialt sammanhang. Hon startade cirkeln i förra året, tillsammans med Frida Stål på Folkuniversitetet.

Möt Melody Farshin

Melody Farshin vill få oss att skratta och tänka på samma gång. Inte minst om fördomar. Du minns ett skämt bättre än ett argument, säger Melody, just nu aktuell som författare och ståupp-komiker.

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.