text  Klara Johansson

16 NOVEMBER 2020

Praktiken på labbet ledde till jobb

Zahra Gholammi är utbildad till kemiingenjör i Iran och har även arbetat på laboratorium där. Hon började på Korta vägen på distans i våras.

Zahra gjorde praktik på Labservice i Sundsvall och när hon blev färdig med sin utbildning i september erbjöds hon direkt jobb där.

 

– Jag kom till Sverige för två år sedan för att hitta nya möjligheter och fortsätta att jobba på ett bra företag, berättar Zahra. I början av kursen var det svårt för mig att prata svenska men efter en stund med hjälp av mina lärare på korta vägen och deras råd kunde jag utveckla mina svenskkunskaper.

citat

Jag kom till Sverige för två år sedan för att hitta nya möjligheter.

Linnéa Pettersson är utbildningsledare på Folkuniversitetet i Västernorrland. Fyrtiotvå personer deltar i Korta vägen på distans i Västernorrland och Jämtland just nu.

– Det ställer stora krav på oss som utbildningsaktör att få ihop pusslet med allas individuella planer, berättar hon. Men jag tycker det är en väldigt bra utbildningsform som möjliggör att deltagarna till exempel kan utveckla sin svenska samtidigt som de ökar sin kompetens inför arbetslivet eller studier.

 

Vill du få tips på fler intressanta artiklar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Liknande läsning

Praktik ger rätta kunskaperna

Utbildningen till läke- och livsmedelstekniker ska möta behoven på arbetsmarknaden. Lisa Miltorp och Safa Dhaouadi gör just nu praktik på två företag i Malmö – och de stortrivs.

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

tidskriften@folkuniversitetet.se
Folkuniversitetets förbundskansli
Box 26152, 100 41 Stockholm

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.