läs också:

Busschauffören som sadlade om

En nackskada och för mycket stress och press gjorde att Marcus Bengtsson, efter nästan tio år inom busschaufförsyrket, tyckte att det var dags att göra något annat i livet.
27 maj, 2024

Han sa upp sig och var arbetslös ett år. Sedan fick han möjlighet att delta i Rusta och matcha i Klippan.

Vad har du fått hjälp med?

– Min framtidsplan att studera vidare blev förverkligad redan under första dagen. Jag kände mig direkt sedd och coachen lyssnade verkligen in mina behov.

Vilken hjälp har varit mest värdefull?

– Bemötandet från min coach! Jag kan sammanfatta bemötandet med tre ord: Respekt, acceptans och välkomnande. Att få känslan av att få vara med och tycka till är för mig något helt nytt. Tidigare har jag mest upplevt att andra säger till mig vad jag ska göra. 

Jag vill hjälpa människor som inte mår bra eller behöver extra stöttning.

Vilka är dina bästa jobbsökartips?

– Sök ett jobb som du faktiskt vill ha och följ dina drömmar.

Vad är ditt drömjobb?

– Drömmen är att bli kurator. Jag vill hjälpa människor som inte mår bra eller behöver extra stöttning. Jag känner att jag är på god väg mot mitt mål. Under ett års tid kommer jag studera matematik, svenska, samhällskunskap och engelska.

Förhoppningsvis kan jag söka in på högskola eller yrkeshögskola därefter.

liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.