läs också:
Jenny Eriksson och Frida Stål

Digital bokcirkel gav nya kontakter

Bild: Frida Stål
25 november, 2021
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Jenny Erikssons bokcirkel ledde till såväl intressanta samtal som ett socialt sammanhang. Hon startade cirkeln i förra året, tillsammans med Frida Stål på Folkuniversitetet.
Bild: Frida Stål
25 november, 2021
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

– Vi känner varandra sedan länge. Jag är kontaktperson för Jenny och i mitt uppdrag ingår det att vidga Jennys sociala nätverkvilket blev svårt under pandemin. Men Jenny läser många böcker och då föddes idén om en bokcirkel, säger Frida.

Via Facebook gick det snabbt att hitta deltagare till cirkeln som sker med digitala träffar en gång i veckan. Till varje träff bestämmer deltagarna tillsammans hur långt de ska läsa. Böckerna väljs ut av Jenny. 

Jag älskar att läsa och prata om böcker

Cirkeln har gett deltagarna mer än själva läsupplevelsen, både Jenny och Frida menar att den sociala delen varit minst lika viktig.  

– Bokcirkeln ger deltagarna så mycket på det sociala planet, och jag älskar att läsa och prata om böcker. Min MS gör att jag vanligtvis inte har så mycket energi till att träffa andra människor. Men min digitala bokcirkel ger mig både energi och ett socialt sammanhang, säger Jenny. 

liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.