läs också:

Glädje och kamratskap när Funkis tar ton

Funkiskören stämmer upp i Folkuniversitetets lokaler på Västanforsgatan i Malmö. Linnea Persson, rutinerad körsångare, är tidigt på plats. För henne är kören viktig. Inte bara för att hon älskar musik och att sjunga. Det är gemenskapen som lockar.
5 mars, 2024

– Här träffar jag till exempel min kollega Fanny. Vi träffas ofta på jobbet, men sällan utanför. Kören är ett roligt sätt för oss att umgås utanför arbetstid, säger Linnea.

Anna Malin Davidsson är körledare och hon vägleder kören till stor del vid sitt elpiano, men inte endast. Funkiskören handlar om mycket mer än så. Till exempel är rytmik ett viktigt inslag. Dessutom värmer man upp med dans, just denna kväll till beatet av Michael Jacksons “Thriller”. Kören jobbar även med att ge teckenstöd till sångerna de framför.

Någon som uppskattar liv och rörelse i kören är Ika Borglin. Hon är blind och har begränsat tal och liten rörelseförmåga, men kören är veckans stora höjdpunkt för henne.

– Ika älskar musik och allt tjo och tjim här. Hon älskar låtarna som framförs och brukar ofta nynna med, förklarar Matilda Isaksson, hennes assistent.

liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.