läs också:
Bild på gul soppa i en skål med bröd och sked bredvid.

Halmstad satsar på Demokratisoppa

Bild: Istock
5 oktober, 2021
Bild: Istock
5 oktober, 2021

Att blanda folkbildning med fokus på demokratiska frågor och lunchmat, är ett koncept som Amanda Johansson och Folkuniversitetet i Halmstad har satsat på. Demokratisoppa etablerades av Sensus i Jönköping, och är ett koncept där du över en sopplunch kan lyssna på och delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Något som var tänkt att ske fysiskt har under pandemin fått vikta om till att ske online.

Folkuniversitetet är inte enda parten bakom satsningen utan Demokratisoppa sker i samarbete med UHR:s Den globala Skolan och Europa Direkt Halland som syftar till att ge utbildning och fortbildning i demokrati- och hållbarhetsfrågor inom områden som ligger i linje med EU-kommissionens prioriteringar och målen i Agenda 2030.

Vårens program har avhandlat ämnen som ­korruption, sociala medier, det demokratiska samhället och människan. Till hösten återkommer konceptet och 2-3 nya arrangemang. Då hoppas man kunna köra fysiska luncher men träffarna kommer även erbjudas digitalt.

Nästa demokratisoppa: Hot och hat mot journalister

Halmstad, 15 oktober. Pressfriheten utgör en grundsten i ett öppet samhälle, där hela vår demokrati hotas om journalister tystats.
liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.