läs också:

Nybörjarengelska för nya målgrupper

27 november, 2023
Under hösten har Folkuniversitetet startat nybörjarkurser i engelska till kraftigt subventionerade -priser för personer som saknar grundläggande kunskaper i språket.
27 november, 2023

Kurserna finansieras bland annat med statsbidrag och en liten deltagaravgift.

– Vi vet att många personer, inte minst de som har en skolbakgrund från andra länder, saknar grundläggande kunskaper i engelska. Eftersom det blir allt viktigare att behärska engelska i dagens samhälle tycker vi att det är angeläget att ge den här möjligheten, säger Eva Arnek, chef för folkbildningen på Folkuniversitetet.

Folkuniversitetets satsning innebär att man erbjuder kurser i engelska på nybörjarnivå till ett kraftigt subventionerat pris på orter där man vanligtvis inte har ett kursutbud. Till att börja med kommer kurserna att ges i Finspång, Motala, Nyköping, Eskilstuna och Haninge.

– Det är en utmaning för oss att nå den här målgruppen, bland annat för att verksamheten sker på orter där vi inte har ett befintligt kursutbud och därmed inte är så välkända. Men vi tror att många av deltagarna skulle kunna nås via andra aktörer som träffar personerna i fråga, det kan till -exempel vara Arbetsförmedlingen eller Socialtjänsten, säger Eva Arnek.

liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.