läs också:

Odling, mat och möten i den sociala trädgården

Bild: Cornelia Altgård
23 september, 2022
I Malmö genomförs Odla kompis i samarbete mellan Folkuniversitetet och Stiftelsen Botildenborg. Målet är att knyta samman personer med olika bakgrund för att bidra till ökad gemenskap, trygghet och glädje.
Bild: Cornelia Altgård
23 september, 2022

I Botildenborgs sociala trädgård får deltagarna odla, skörda och laga mat utomhus över öppen eld. De lär av varandra och av odlingspedagog Cornelia Altgård.

– Det jag gillar bäst med Odla Kompis är alla oväntade samtal och vänskaper som växer fram mellan människor. Just mat kan ju alla relatera till, och har historier och kunskap att dela med sig av, vare sig man kan prata samma språk eller ej. Jag älskar själv att kunna dela min kunskap om odling och växter samt att öka människors förstående för naturen och årstiderna i en urban miljö, berättar Cornelia.

Jag älskar själv att kunna dela min kunskap om odling och växter.

Träffarna sker på torsdagar från september till november och i höstträdgården handlar det om att skörda och ta hand om det som planterats under vår och sommar samt förbereda trädgården inför vintern. Den 25 september planerar man en stor skördefest där alla som är nyfikna på verksamheten är välkomna.

Stadsodling , Odla Kompis, Malmö

Vill du odla, laga mat utomhus och lära känna nya vänner? Välkommen till Odla kompis – Botildenborgs sociala odling i Malmö.
liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.