läs också:

Så lär du dig ett nytt språk – 8 bästa tipsen

Bild: Istock
29 maj, 2023
Bild: Istock
29 maj, 2023
  1. Fundera på varför du vill lära dig språket. Vad ska du använda det till? Sätt upp tydliga mål!

 

  1. Våga använda språket direkt, även om du bara kan några meningar. I början är det svårt, men du lär dig snabbare om du tar alla chanser att prata språket.

 

  1. Var inte rädd att göra fel. Vi lär oss genom att pröva oss fram, så ställ inte för höga krav på dig själv.

 

  1. Var aktiv på lektionerna. Prata med de andra kursdeltagarna och ställ frågor när du inte förstår. Glöm inte bort att ha roligt tillsammans!

 

  1. Repetera! Lite och ofta är mer effektivt än flera timmar vid enstaka tillfällen. Du kan inte lära dig allt, så välj ut nya ord och fraser som du tycker är användbara och öva på dem en stund varje dag.

 

  1. Sök efter radio- och teveprogram, filmer och musik på språket. Du behöver inte förstå allt, men du kommer att förstå lite mer för varje gång du lyssnar eller tittar. Nynna med, pausa och säg efter. Om du vill ha ett bra uttal behöver du överdriva och spela lite teater!

 

  1. Läs så mycket som möjligt på språket, och pröva att läsa på olika sätt. Testa att läsa en längre text och nöj dig med att hänga med i handlingen utan att förstå allt. Eller utmana dig själv genom att läsa en kortare text med målet att faktiskt förstå allt.

 

  1. Det finns många pedagogiska appar och webbaserade övningar som kan hjälpa dig att lära dig språket. Sök på nätet och fråga din lärare och de andra kursdeltagarna om tips!
liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.