läs också:

Vägen till drömpraktiken

Bild: Privat
20 maj, 2022
För tre månader sedan var Zarina Dzhumaevas mål att få en praktikplats. Nu är hon på Länsförsäkringar Bank där hon även har chans till anställning. – Det här är drömplatsen, och den blev möjlig tack vara Folkuniversitetet och Korta vägen, säger hon.
Bild: Privat
20 maj, 2022
Zarina Dzhumaeva kom till Sverige från Tjetjenien för elva år sedan. Hon har en utbildning som motsvarar en magisterexamen inom finans och kredit med inriktning mot bank. I Tjetjenien drev hon bland annat en egen fastighetsbyrå. Men i Sverige var det svårare.

Nu tänkte jag att det är dags att komma tillbaka till det yrke jag är utbildad för.

– Jag arbetade i många år med ungdomar och fastnade lite där. Men nu tänkte jag att det är dags att komma tillbaka till det yrke jag är utbildad för.

Men det var svårt att få en praktikplats på en bank utan rekommendationer eller kontakter. Vändningen kom när hon började på arbetsmarknadsinsatsen Korta vägen hos Folkuniversitetet i Gävle. Redan första dagen insåg Zarina att det här var något annat.

– Här är det så personligt och jag kände direkt att lärarna, Mike Davenport, Maria Olsson och Emil Elfving, verkligen bryr sig om oss. De ser vad vi behöver och höjer vårt självförtroende. Vi har också bra föreläsningar via Teams och det är så fin stämning i gruppen, säger Zarina.

liknande läsning:

Tack!

Du är nu anmäld till Tidskriftens nyhetsbrev.